Kuten sovittua, auto oli saatu ajokuntoon ja nyt päästiin rauhassa testaamaan autoa hieman muuallekin kuin vain hallin pihaan. Lähettyvillä sijaitsee laskettelumäki, jonka päällä on näköalapaikka, jonne pääsee autolla. Sopiva testipaikka sille, kuinka auto nousee mäkiä. Alla oli hyväkuntoiset talvinakit, mutta kitkat, joista allekirjoittanut ei oikein perusta. Silti piti testaa nouseeko Suzu mäen pelkällä takavedolla. Noh ei niin mitään pelkoa, että olisi jäänyt matkan varrelle.

Ylhäältä löytyikin mukavasti sohjoa johon takavedolla oli pakko ajaa, ja sinnehän se jäi. 4L päälle ja kokeillaan, mitä tapahtuu. Sieltä se möyri itsensä ylös, eikä mitään ongelmia, vaikka alla oli aika mitään sanomattomalla uralla olevat kitkat.

Matka jatkui isolle parkkipaikalle, jossa konsultoitiin kaveria, jolla on ”hieman” enemmän haisua nelikoista. Vaikka allekirjoittaneella on normiajossa nelikko ei se ole kuitenkaan samanlainen kuin alla oleva Suzu. Rav4:sen neliveto on jonkin sortin älykkönelikkö, kun taas Suzussa kuski voi itse kertoa haluaako ajella takavedolla, nopealla vai hitaalla nelivedolla. Konsultointi auttoikin tutkimaan muutamia oleellisia kohtia autosta.

Suzukin ensimmäinen ostaja ei ollut valinnut lisävarustelistalta etupään napalukkojen manuaalisia, mutta ei se maailmaa kaada.

Suzu vaikutti varsin hyvältä ja kaupat syntyi.