Vanhassa asunnossa oli ”vain” Artekin pyöreä pöytä ruokapöytänä. Uudessa asunnossa on kuitenkin tilaa isolle ruokapöydälle, joten sellainen piti saada. Monta keikkaa käytiin eri huonekaluliikkeissa pyörähtämässä, mutta sitä täydellistä ei tahtonut löytyä.

Sitten tuli idea, joka vilahti jossain päin nettiä. Miksei tekisi ovesta pöytää? Noh sitten piti löytää ovi jostain. Tuntui, että kaikki vanhat peiliovet on kadonneet tai sitten ne on myynnissä jossain hyvin kaukana.

Reissu vanhan Porvoon mukulakiville muistutti mieleen, että siellähän sijaitsee myös Porvoon vanha rautakauppa, jossa vierailtiin. Ovia oli useita eri kokoja ja malleja. Muutamien mittojen kanssa palasimme kotiin, eihän meillä ole edes peräkärryä, jolla roudata ovi kotiin.

Hieman myöhemmin ihka oma peräkärry oli hankittu ja uusi reissu Porvooseen oli tiedossa. Ovikin löytyi ja olisikohan hinta ollut 80-90€. Ihan ok hinta, vaikka varmaan jostain olisi saanut halvemmallakin.

Maalinpoisto
Ovi oli ”ihanalla” pastellin vihreällä maalattu ja vieläpä eri sävyillä eri puolilla. Noh ei muuta kuin maalia kuumentamaan ja pakkelilastalla sitä kaapimaan pois. Maalikerroksen alla oli ilmeisesti jotain tasoitetta, joka oli kuin purkkaa. Maalinpoistoaineet tai muut liuottimet eivät tahtoneet jeesaa, vaan se oli poistettava käsipelillä. Puuh…

Jalat ja sarjat

Jalat tuli tehtyä yhdestä 3000mm parrusta, josta sahattiin neljä vähän päälle 700mm:sta pätkää. Näiden väliin tuli sarjat, jotka kiinnitettiin jalkoihin tasotappiliitoksilla ja läpitapilla.

Tapit on käytetty ennen paikolleen laittoa uunissa jossain 125C -asteen lämmöstä, jotta liitoksista tulisi mahdollisimman tiiviit. Ihan hyvältä tuo lopputulos näyttää, kun ottaa huomioon, että vastaavanlaista tasotappiliitosta en ole ennen tehtyt.

Lasilevy

Lasilevy tuli tilattua mittatilauksena 6mm paksuisena karkaistuna lasina. Pöytälevyn ja lasin väliin tuli pieniä geelityynyjä, joten lasilevypysyy paikallaan.

Valmis pöytä