Muutama läppäri on valjastettu valvontakoneiksi eli niihin tulee valvontakuvia paikoista x ja y. Varmistus siitä, että läppärit saavat virtaa on silloin ihan paikallaan. Tokihan niistä akku löytyy, mutta joskus voi olla, että piuha on lähtenyt irti omasta tai jonkun muun toimesta. Silloin peliaikaa löytyy jonkin aikaa ja sinä aikana läppärit huhuilevat sähköpostien kautta hätähuutoja.

Tapoja on varmasti monia, eikä tämä ole ehkä tehokkain, parhain ja loistavin, mutta tapa joka ainakin toimii 🙂

 

Jotta homma toimii täytyy asentaa acpi-ohjelma, joka on hyvin pieni ja sen saa

sudo apt-get install acpi

Muitakin vaihtoehtoja löytyy.

$acpi -help

Komennolla saat lisätietoa siitä mitä kaikkea acpi voi tarjota. Itse käytän nyt acpi -a tarjoamaa dataa, joka tuottaa tiedon

Adapter 0: on-line

Tuota on sitten siistitty cut -toiminnolla ja saatu lopulta siivottua se niin, että vastauksena on ainoastaan on tai off. Ylläri ylläri, on kertoo sen, että 230v on kiinni ja off taas ettei se ole. Näitä sitten iffaillaan ja tehdään tilanteen mukaan toimintoja. Skriptissä on kommentiksi pistetty jonkin verran toiminnallisuutta, kun normaalitilanteessa meitä ei kiinnosta, että piuha on kiinni, joten IF-ELSE keskittyy vain siihen, kun ac_adapter=$(acpi -a | cut -d’ ’ -f3 | cut -d- -f1) palauttaa jotain muuta kuin on. Jos skriptiä haluaa käyttää niin että se kertoo sekä on että off-tilanteen, niin iffin ehtoa != pitää muuttaa ==.

#!/bin/bash

ac_adapter=$(acpi -a | cut -d' ' -f3 | cut -d- -f1)

if [ "$ac_adapter" != "on" ]; 
then   
  echo "Virta pois - "$(acpi)"" | mail -s "OMA VIESTI TÄHÄN" email@osoite.fi
 fi

Jotta emailin lähettäminen onnistuu, täytyy mail-toiminnallisuus konffata erikseen, jos sitä ei ole konffattu jo.

Google kertoo, mutta tässä on yksi paikka: http://totallynoob.com/configure-ssmtp-on-linux-how-to-send-mail-from-linux-system-with-gmail-as-smarthost/