Tuli tehtyä muutamia puukoruja joululahjaksi. Homma lähti itseasiassa liikkeelle epäonnistuneesta puukon kahvasta. Kahvan reikä, johon puukon terän ”ruoto” tulee, meni vähän pieleen. En sitten rohjennut heittää hyvää visakoivua pois.

Paremmalla puoliskolla tuli ajatus koruista ja siitä se sitten lähti. Ensimmäinen versio käsiteltiin siveltimellä ja siitä tuli sen näköinen… ei jatkoon. Sitä ei ole edes kuvattu tähän 🙂

Seuraava homma oli miettiä, että miten saisi kivan tasaisen pinnan. Kynäruiskullapa tietty, vaan sellaista ei löydy työkaluvalikoimasta. Onneksi sitten tutulta löytyi Badger 100LG koeajoon ja hetken jälkeen tasasta väripintaa alkoi muodostumaan. Lakkaus sen sijaan meni vähän reisille.

Dippasin osan koruista LV-1 uistinlakkaan ja sitten niihin jäi vähän ikäviä kasaantumia (Korvakorut 1,2 ja 3 sekä puupisara 1:sen vihreät pisarat). Ei ihan kiva jälki 🙁

Piti sitten tutkia, että mites kynäruiskulla onnistuisi lakkaaminen. LV-1:stä pystyy blandaamaan ksyleenillä. Purkin kyljessä oli ohje, kätevää.  Eli reissu Motonettiin taas jälleen kerran 🙂 Ksyleeniä 40% ja lakkaa 60%,  sekoitus ja seos oli valmis. Hyvin levitty pintaan (puunapit, korvakorut 4 ja puupisarat 2). Vieläkin niissä pientä parantamisen varaa, mutta ensimmäisiksi koruiksi ihan jees. Yksi mikä pitää huomioida, jos näitä vielä joskus tulee tehtyä, puupalojen paksuus. Puunapit oli ok kokoisia, mutta muissa voisi olla vähän ohuempaa. Samoin pintojen hiominen. Pienetkin skraadut näkyvät kun maali- ja lakkapinta ovat sileitä.